Veel verschillende natuur gebieden in Denemarken.

Van de uitgestrekte zandstranden met de duinen en de rotsen. Maar ook groene velden en dichte bossen zijn er in Denemarken. Voor iedere vakantieganger is er een juist natuur gebied te vinden.

De nationale parken van Denemarken.

Het nationaal Park Thy Denemarken is het grootste en oudste park van Denemarken. Het bevind zich aan de noordwest kust van Jutland in Denemarken. Het beslaat een oppervlakte van circa 220 m2. Het ligt voornamelijk aan zee in de duinen en een gedeelte grasland. De verschillende diersoorten zullen u verbazen. U kunt hier edelherten reeën en diverse soorten bijzondere vogels spotten. Wat dacht u van de oeverloper en de goudplevier en verschillende soorten eenden. Ook het bekijken en bezoeken van de bunkers kan een leuke bezigheid zijn in dit gebied. Voor de fietser en de wandelaar zijn er in dit gebied zeer veel fiets en wandel routes.

  • Nationaal park Thy Denemarken
    Nationaal park Thy Denemarken

En meer Nationale parken in Denemarken

En verder naar het Nationaal Park Mols Bjerge in Oost-Jutland Denemarken. Al eeuwen oud is dit natuur gebied en met een ruig landschap. ook zijn er hier zeldzame dieren en planten te vinden. Het hoogste punt genoemd Agri Bavnehøj kunt u genieten van het mooie uitzicht. In het natuur gebied Park Mols Bjerge zijn er heidevelden weilanden en bossen. Ook de kustlijn van dit gebied is zeer fraai. Leuk uitje is de otters spotten in de meren genaamd Stubeb en Lange. Door naar de westkant komt u de moerassen met bossen tegen. Pas op voor de plotselinge gaten in dit gebied die ontstaan zijn door de ijstijd. U ervaart de geschiedenis van dit gebied in de oude dorpjes met hun kerken en typische landhuizen. Ook kunt u diverse kastelen bezoeken in deze omgeving. Ook hier is er volop te fietsen en te wandelen in een inspirerende natuurlijke omgeving.

  • Nationaal Park Mols Bjerge
    Nationaal Park Mols Bjerge